Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ορατό το Start στην επιφάνεια εργασίας στα Windows 8.1

O Antoine Leblond, επικεφαλής του τμήματος Windows στην Microsoft επιβεβαίωσε την επιστροφή του Start στην «παραδοσιακή» επιφάνεια εργασίας των Windows, αφού η εταιρεία αναγνώρισε ότι «υπάρχουν πολλές συσκευές ακόμα που λειτουργούν με πληκτρολόγιο και ποντίκι, όχι με την αφή, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις».

Το Start υπήρχε από την αρχή στα Windows 8, είχε όμως την μορφή 'tip' και ήταν στην ίδια θέση (κάτω αριστερή γωνία), παρέμενε όμως κρυμμένο. O χρήστης έπρεπε να κάνει δεξί κλικ στο σημείο αυτό, χωρίς όμως να υπάρχει κίνητρο να το κάνει.

Στα Windows 8.1, το (νέο) εικονίδιο των Windows θα εμφανίζεται κάθε φορά που ο χρήστης μετακινεί τον κέρσορα στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης Start. Όταν ο χρήστης δουλεύει στην επιφάνεια εργασίας, δηλαδή στο οικείο desktop, το σηματάκι της έναρξης θα είναι ορατό στην γραμμή εργαλείων (taskbar), εκεί όπου βρισκόταν πάντα.

Τέλος, στα Windows 8.1 ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει την λειτουργία που θα εκτελείται όταν μετακινείται από γωνία σε γωνία και θα μπορεί να βλέπει κατά την είσοδό του κάτι διαφορετικό από την οθόνη Start. Ο Leblond δεν απαντά στην σχετική ανάρτησή του με σαφήνεια στο ερώτημα εάν θα είναι εφικτό το boot στο desktop, και περιορίστηκε στο ότι ο χρήστης θα μπορεί να ορίσει να βλέπει π.χ. μόνο τα app του όταν κάνει login αντί όλα τα tile στην Start screen.
 
Πηγή: in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...