Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μπαλόνια θα δίνουν πρόσβαση στο Ίντερνετ σε 2 στους 3 χρήστες στην Γη;


 
 
 
 
 
Μπαλόνια GOOGLE

Ένα ομολογουμένως τρελό σχέδιο θέτουν σε εφαρμογή μηχανικοί της Google. Το Project... Loon (από την λέξη loony, lunatic, ανισόρροπος) θα σηκώσει στα 20 χιλιόμετρα πάνω από την Γη μπαλόνια με διάμετρο 15μ και ύψος 20μ, με σκοπό να παρέχει πρόσβαση στο Ίντερνετ με ταχύτητες δικτύου 3G σε μια έκταση 40 χιλιομέτρων για κάθε μπαλόνι στην Γη από κάτω του. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ οι περισσότεροι θεωρούν πως δεν υπάρχει ανάγκη για εναλλακτικές μεθόδους πρόσβασης στο Ίντερνετ, το Ίντερνετ δεν είναι προσβάσιμο για 2 στους 3 κατοίκους της Γης, όπως σημειώνουν οι τρελοί επιστήμονες.
Το πείραμα των τρελών επιστημόνων έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και 30 μπαλόνια πετάνε πάνω από την Νέα Ζηλανδία για να δώσουν πρόσβαση σε 50 πρόθυμους εθελοντές στην περιοχή Canterbury.

Τα ιντερνετικά μπαλόνια πετούν στην στρατόσφαιρα, ψηλότερα από τα αεροπλάνα, εκεί όπου οι άνεμοι διατηρούν την κατεύθυνση και την χαμηλή ταχύτητά τους (8 έως 16χλμ την ώρα) και σε κάθε επίπεδο αλλάζει η κατεύθυνση και η ένταση. Με ειδικούς αλγόριθμους, υπολογίζεται που πρέπει να κατευθυνθούν και πότε τα μπαλόνια και να τα κατευθύνει μετακινώντας σε υψηλότερο ή χαμηλότερο επίπεδο της στρατόσφαιρας. Ακολουθώντας τον άνεμο, τα μπαλόνια του project Loon μπορούν να σχηματίσουν ένα μεγάλο δίκτυο επικοινωνιών που συνδέονται μεταξύ τους και τελικά με μια εταιρεία παροχής πρόσβασης στο Διαδίκτυο και φυσικά με τους αιτούντες την πρόσβαση σε απομακρυσμένες ή απομονωμένες περιοχές, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εξοπλιστεί με την απαιτούμενη κεραία. Τα μπαλόνια μπορούν να προσγειωθούν σε προκαθορισμένα σημεία ανά την Γη. Η αυτονομία τους εξασφαλίζεται από ηλιακά πάνελ και μπαταρίες που αποθηκεύουν την ενέργεια ώστε τα μπαλόνια να μπορούν να παρέχουν πρόσβαση και την νύχτα.

Δείτε το βίντεο για την λειτουργία του project Loon:



Πηγή: In.gr Τεχνολογία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...