Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δικαίωμα η πρόσβαση στο Facebook από την δουλειά για τους νέους στις ΗΠΑ

facebook από την δουλειάΈρευνα από το ConsumerLab της Ericsson δείχνει πως οι νέοι θεωρούν τη διαπροσωπική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της εργασίας τους ως δικαίωμα και όχι ως παροχή. Οι νέοι επαγγελματίες επιθυμούν να παραμένουν διασυνδεδεμένοι ενώ εργάζονται, ενώ αντιμετωπίζουν διαφορετικά τα εργαλεία επικοινωνίας και την εργασιακή ζωή, συνολικά, δίνοντας μεγάλη σημασία στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. 
  • Η έρευνα με τίτλο « Νέοι επαγγελματίες στη δουλειά» εστιάζει στους εργαζόμενους ηλικίας 22-29 στις Η.Π.Α., με ανώτατη μόρφωση. Η έρευνα επιχειρεί να απαντήσει στα ερωτήματα «Ποιοι είναι, ποιος είναι ο ιδανικός χώρος εργασίας για εκείνους, και ποια είναι η σχέση τους με την επικοινωνία και την τεχνολογία;»
Οι επονομαζόμενοι "Millennials" χειρίζονται καλά την προσωπική τους ζωή εν ώρα εργασίας. Παρόλα αυτά, δεν αφήνουν απαραιτήτως τη δουλειά να εισέλθει στην προσωπική τους ζωή. Αν και είναι πρόθυμοι να έχουν καλές αποδόσεις, είναι σχεδόν αδύνατο γι’ αυτούς να αφήσουν την προσωπική τους ζωή πίσω: ελέγχουν τακτικά το Facebook, συμμετέχουν σε ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων και στέλνουν και λαμβάνουν μηνύματα στις συσκευές τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό μάλιστα εκλαμβάνεται ως δικαίωμα και όχι ως παροχή. 

Ένα ακόμα εύρημα της μελέτης είναι ότι 2 στους 10 νέους εργαζόμενους στρέφονται καθημερινά στους φίλους τους -στο προσωπικό τους δίκτυο- για βοήθεια στην δουλειά. Η Ann-Charlotte Kornblad, Senior Advisor στο ConsumerLab της Ericsson, σχολιάζει σχετικά: «Οι Millennials θέλουν στενές σχέσεις με τους ανωτέρους τους και αναμένουν συχνή ανατροφοδότηση. Δεν τους αρέσει η ασάφεια και προσδοκούν διαφάνεια και αμεροληψία σε όλες τις συναλλαγές τους. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για πολλούς νέους είναι η διατήρηση ισορροπίας μεταξύ εργασίας και ελεύθερου χρόνου και προσδοκούν πως οι εργοδότες θα βρουν λύσεις προκειμένου να τους βοηθήσουν να το επιτύχουν».

Το 45% των Millennials χρησιμοποιούν τα προσωπικά τους τηλέφωνα, που πληρώνουν μόνοι τους, στη δουλειά. Αυτό σημαίνει πως πληρώνουν το τηλέφωνο και για χρήση που σχετίζεται με θέματα της δουλειάς τους. Σήμερα, 23% των Millennials έχουν κινητά τηλέφωνα (κυρίως smartphone) που είναι πλήρως ή εν μέρει πληρωμένα από τους εργοδότες τους.

Τέλος, οι νέοι επαγγελματίες αποδεικνύονται ανυπόμονοι. Όντας μέρος της γενιάς του Facebook, επιζητούν άμεση ικανοποίηση. Αυτό τους χαρακτηρίζει από χαμηλή ανοχή σε μεθόδους επικοινωνίας που είναι αργές ή που δε τους παρέχουν άμεση ανατροφοδότηση.

Η ιδανική εταιρεία, στα μάτια των νέων, προσφέρει τα εξής:
• ικανοποιητική εργασία
• δυνατότητα multitasking
• προσήλωση στο στόχο – να έχουν την ευθύνη του πότε και από πού δουλεύεις
• την ευκαιρία να δουλεύουν σε ομάδες και με άτομα τις ηλικίας τους
• μια επίπεδη οργάνωση
• αφοσιωμένο, προ δραστικό διευθυντή
• ξεκάθαρες κατευθύνσεις και προοπτικές- συνεχή ανατροφοδότηση
• διαφάνεια
• σεβασμός στην ισορροπία εργασίας/ ζωής
• στενή σχέση με το διευθυντή
• σύγχρονη τεχνολογία, ειδικά στον τομέα της επικοινωνίας

Για τους σκοπούς αυτής της αναφοράς, το ConsumerLab της Ericsson εξήγαγε ποιοτικές συνεντεύξεις με 64 άτομα ηλικίας 22-29 στο Σαν Φρανσίσκο και στη Silicon Valley. Οι συνεντεύξεις διεξήχθησαν με οχτώ ανθρώπους σε διοικητικές θέσεις που είναι υπεύθυνοι για νεότερους εργαζομένους, και τέσσερις συνεντεύξεις με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο ηλικιακό γκρουπ. Επιπλέον, το ConsumerLab πραγματοποίησε μια διαδικτυακή μελέτη 1945 απαντώμενων μεταξύ των ηλικιών 22 και 65. Αυτό το δείγμα αντιπροσωπεύει τους Αμερικάνους εργαζόμενους online.

 Πηγή: in.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...